PERU - KÖNYVEK MADYARUL
Vissza a KEZDÖLAPRA
Vissza PERU oldalára

 KÖNYVEK MAGYARUL

A Peruval viszonylag terjedelmesen foglalkozó, magyar nyelvü könyvekröl nyújt egy rövid bemutatót az oldal. A müvek szerzöje és kiadója mellett tartalmazza a megjelenés évét, az ISBN számokat és egy rövid tartalmi kivonatot.

TARTALOM

Az aranyrög tetején üldögélö koldus

AZ INKÁK FÖLDJÉN

AZ ÖSI AMERIKA ATLASZA

AZ ÖSI PERU

Az aranyrög tetején üldögélö koldus

Szerzö: Inotainé Bonifert Mária

Gondolat Kiadó, Budapest 1979

ISBN 963 280 579 8

A szerzönö a hetvenes évek második felében jutott el Peruba a férjével, aki a San Marcos Egyetem közgazdasági karán elöadásokat, konzultációkat tartott és egyetemi jegyzeteket készített.  Szabad idejükben sokat utaztak, és Peru szinte valamennyi ismertebb területét bejárták, a tengerparti sávot, az Andok vidékét, és az öserdei területeken is voltak.

A könyv 406 oldalas, 64 fekete-fehér és 32 színes képmelléklettel, A/5 méretben. Stilusa elbeszélö jellegü útleírás, azokról a kirándulásokról amelyeket az országban tettek. Beszél Peru történelméröl, gazdaságáról, mindennepi életéröl, problémáiról.

 

Vissza a lap tetejére

AZ INKÁK FÖLDJÉN

Szerzö: Juhász Árpád

Háttér Lap- és Könyvkiadó, Budapest 1990

ISBN 963 7403 58 2

92 oldalas könyv 32 színes képpel. A szerzö geológus és a TV munkatársa volt a könyv írásakor. Két utazásának a krónikáját vetette papírra a könyv oldalain.

1986-ban 11 hegymászó társaságában járt Peruban

1988-ban pedig egy televíziós forgatócsoport tagjaként az inkák elötti ösi kultúrákról szóló film elkészítésében vett részt.

 

Vissza a lap tetejére

AZ ÖSI AMERIKA ATLASZA

Szerzök: Michael Coe - Dean Snow - Elisabeth Benson

Helikon - Magyar Könyvklub, 1997

ISBN 963 548 526 3

A könyv 240 oldalas, ebböl 53 oldal foglalkozik Dél-Amerikával, döntöen Peruval. Viszonylag nagy méretü, szép kivitelezésü könyv, körülbelül fele-fele arányban vannak benne a szöveg és a képek. Térképeket is tartalmaz, foglalkozik a Chavin, Nazca, Tiahuanaco, Mochika, Chimu és Inka kultúrákkal, továbbá Chan-Chan és a Machu-Picchu romjaival, textilekkel.

 

Vissza a lap tetejére

AZ ÖSI PERU

(Az Andok kultúrái; Az inkák birodalma)

Szerzök: Maria Lionghena - Walter Alva

Officina '96 Kiadó, Budapest 1999

ISBN 963 9026 35 2

292 oldalas, nagyméretü, szépen kivitelezett képeskönyv, viszonylag kevés szöveggel. Bemutatja a pre-kolumbián kultúrákat, valamint a perui müvészet, vallás, társadalom és gondolkodásmód sok vetületét, ahogyan az az ötvösmunkákban, kerámiákon vagy a textilmüvészetben megjelenik.

 

Vissza a lap tetejére

Utolsó módositás: 2002. 03. 24.

3D Animated Flags--By 3DFlags.com